

Yakshanba kuni qovurilgan - ismaloq, piyoz, quyoshda quritilgan pomidor va omlet bilan to'ldirilgan kurka ko'kragi pishloq sousi va AVIKO Pur bilan xizmat qiladisabzi bilan





AVIKO Purée with carrot
800 g kurka ko'kragi
200 g ismaloq
2 ta katta tuxum
200 g quritilgan pomidor
1 ta selderey poyasi
1 sabzi
1 novda bibariya
1 chinnigullar sarimsoq
½ stakan quruq oq vino
qo'shimcha toza zaytun moyi
½ litr sabzavotli bulyon
tuzi va qalampir
Pishloq sousi:
½ litr sut
25 g sariyog
'25 g 00 un
120 g maydalangan Parmigiano Reggiano PDO pishloq
tuz va murch
1. Kurka ko'kragini ko'ndalang qilib kesib oling va uni "kitob kabi" oching. Tuz va qalampir seping.
2. Tuxumni tuz va murch bilan idishga soling. Tovaga 1 osh qoshiq zaytun moyini quying va tuxum aralashmasini tuz va murch bilan qovuring. Tayyor omletni sovushini kuting.
3. Quritilgan pomidorlarni qaymoqsimon mustahkamlik olinmaguncha aralashtiramiz.
4. Piyozni ingichka qilib to'g'rang va ismaloq, tuz va murch solingan skovorodkada ismaloq sovib ketguncha qovuring.
5. Kesilgan kurka ko'kragiga quyoshda quritilgan pomidor kremi, omlet va ismaloqni yoyib chiqing.
6. Kurka ko'kragini aylantiring va uni oshxona ipi bilan bog'lang
7. Selderey, sabzi va 2 piyozni maydalang. Sarimsoq chinnigulini tozalang va qolgan sabzavotlar bilan birga qozonga tashlang. Bibariya novdasi va bir necha osh qoshiq zaytun moyi qo'shing. 2-3 daqiqa davomida qovuring. Turkiyaning ko'kragini joylashtiring va oltin jigarrang bo'lgunga qadar har tomondan qovuring.
8. Sharob qo'shing, olovni pasaytiring va spirtni bug'lang. 2 osh qoshiq sabzavotli bulon qo'shing. Idishni yoping va go'shtni vaqti-vaqti bilan aylantirib, taxminan bir yarim soat davomida past olovda pishiring. Agar kerak bo'lsa, ko'proq bulon qo'shing.
9. 1,5 soatdan keyin idishni olovdan olib tashlang va turkiyani 10 daqiqa sovutib oling. Keyin uni tilimga kesib oling va drenajlangan suyuqlik bilan idishga soling.
10. AVIKO pyuresini qadoqdagi ma'lumotlarga muvofiq sabzi bilan tayyorlang.
Pishloq sousi:
1. Sariyog'ni qozonda eritib, un qo'shing va rux tayyorlang.
2. Drenajlangan sabzavot pishirish suyuqligini qo'shing va agar mustahkamlik etarli darajada qaymoqli bo'lmasa, sut qo'shing. Ko'pirtirgich bilan aralashtiramiz, bo'laklar qolmasligi uchun ehtiyot bo'ling.
3. Qaynatishga keltiring va maydalangan pishloq qo'shing.
4. Har bir narsani blenderga quying va bir hil sous olinmaguncha uring.
Pyuresning bir qismini katta plastinka ustiga qo'ying va ustiga piyoz va ismaloq rousining bir qismini qo'ying. Uning yoniga dilimlenmiş kurka va sabzavotlarni qo'ying. Har bir narsani ziravorlar va pishloq sousi bilan seping.