Salat va aioli sousli go'shtli non, ismaloq bilan AVIKO pyuresi bilan xizmat qiladi

Salat va aioli sousli go'shtli non, ismaloq bilan AVIKO pyuresi bilan xizmat qiladi

Porsiya soni 4
Tayyorgarlik vaqti 90-120
Pech
Qozon
Mikroto'lqinli pech

Asosiy talab qilinadigan tarkibiy qism

Tarkibi

AVIKO Purée with spinach 
300 g maydalangan mol go'shti
300 g qiyma cho'chqa go'shti
3 bo'lak sarimsoq
50 g maydalangan Parmijiano Reggiano PDO pishloq
2 dona tuxum
bir dasta maydanoz
bo'laklari
⅔bir bo'lak tushdi non
1 stakan
sut tuzi va qalampir
muskat
yong'og'i zaytun moyi
1 stakan quruq oq vino

Salat:
salat aralashmasi
tuz va qalampir
limon
qo'shimcha zaytun moyi

Aioli sousi:
2 ta suyuq sarig'i
1 ta pishirilgan sarig'i
4 ta katta sarimsoq chinnigullari
300 ml yeryong'oq yog'i
1 osh qoshiq limon sharbati
tuz va oq qalampir

1. Nonning qobig'ini kesib oling va uni sutga soling. Uni yaxshilab to'kib tashlang va uni yirtib tashlang.
2. Petrushkani yuving va uning barglarini tozalangan sarimsoqning yarmi bilan birga mayda to'g'rang.
3. Bir piyola ichiga maydalangan go'shtni tuz, murch, maydalangan Parmijiano Reggiano pishloqi, tug'ralgan sarimsoq, tug'ralgan petrushka, tuxum, qovurilgan non, bir necha choy qoshiq non bo'laklari, maydalangan muskat yong'og'i bilan birlashtiring va etarlicha ixcham konsistensiyaga qadar yaxshilab aralashtiring.
4. Xamirdan rulon hosil qiling va uni non bo'laklariga aylantiring.
5. Sarimsoqni skovorodkada ozgina zaytun moyi bilan qovuring. Oltin jigarrang rangga aylangandan so'ng, uni idishdan olib tashlang va rulonni qo'shing. Uni har tomondan qovuring.
6. Sharob qo'shing va spirt bug'lanib ketguncha kuting. Keyin rulonni pishirish qog'ozi bilan qoplangan tor pishirish tepsisiga qo'ying va 180°C ga oldindan qizdirilgan pechda bir soat davomida pishiring.
7. Bu vaqtdan so'ng, haroratni 200°C ga ko'taring va rulonni har tomondan pishiring, shunda u bir tekis qizarib ketadi.
8. O‘ramdagi ko‘rsatmalarga muvofiq ismaloq bilan AVIKO pyuresi tayyorlang.

Salat:
1. Marulni yuving, tuz, murch, bir oz limon va zaytun moyi bilan seping.

Aioli sousi:
1. Sarimsoq va tuz bilan aralashtiring.
2. Keyin yangi tuxum sarig'ini qo'shing va zaytun moyi bilan kremsi mustahkamlik olinmaguncha aralashtiring.
3. 1 osh qoshiq limon sharbati, maydalangan pishirilgan tuxum sarig'ini qo'shing va yana aralashtiring.
4. Nihoyat, tuz va murch seping.

Pyuresning bir qismini plastinka ustiga qo'ying va ustiga 1-2 bo'lak pishirilgan qovurilgan qovurdoq soling va filtrlangan qovurilgan sousni quying. Salat barglari bilan bezang. Aioli sousini alohida idishda xizmat qiling.

Boshqa ilhomlanishlar

Mahsulotlar bo'yicha takliflar