Qo'ziqorinli shawarma yoki tahini sousi bilan pita nonida mol go'shti

Qo'ziqorinli shawarma yoki tahini sousi bilan pita nonida mol go'shti

Porsiya soni 4
Tayyorgarlik vaqti 35-40
Qovurgich
Pech

Asosiy talab qilinadigan tarkibiy qism

Tarkibi

AVIKO Super Crunch Zig Zag 750g
200g istiridye qo'ziqorinlari
200g qo'ziqorin
yoki
1kg mol go'shti (yaxshisi to'g'ralgan qovurilgan mol go'shti)
2-3 chinnigullar sarimsoq
1/4 chashka zaytun moyi
sharbati 1 limon
qizil sharob sirkasi, 7 choy qoshiq
arab ziravorlari: 1 choy qoshiq. ziravorlar, ¼ choy qoshiq dolchin, ½ choy qoshiq zira, ½ choy qoshiq koriander, ½ choy qoshiq achchiq qalampir
ta'mga qarab tuz va murch
4 ta katta pomidor (yoki olcha pomidor)
Aysberg salatasi
1 ta katta piyoz
3-4 osh qoshiq tahinli
yangi maydanoz
Arab noni - pita, 2 dona-4 dona

1. Mol go'shti yoki qo'ziqorinlarni 1 santimetrli chiziqlar bilan kesib oling. Sarimsoq, zaytun moyi, sharob sirkasi, limon sharbati va ziravorlarni birga aralashtiring. Marinadni go'sht yoki qo'ziqorin ustiga to'kib tashlang, hamma narsani aralashtiring va muzlatgichda kamida 2-3 soat (yaxshisi bir kechada) qoldiring.
2. Aysberg marulini, piyoz va maydanozni maydalang. Piyoz va maydanozni tahin, tuz va 7 ta ziravorlar bilan aralashtiramiz (agar tahin juda qalin bo'lsa, siz ozgina sovuq suv qo'sha olasiz). Pechni 240 darajaga oldindan qizdiring, go'sht / qo'ziqorinlarga tug'ralgan pomidor qo'shing, alyuminiy folga bilan yoping va yumshoq bo'lgunga qadar pishiring - taxminan 20-25 daqiqa. Keyin folga olib tashlang va yana 10 daqiqa pishiring.
3. Go'sht / qo'ziqorinlarni pishirishning yarmidan so'ng, kartoshkani qog'oz bilan qoplangan pishirish varag'iga qo'ying va ularni oltin va qarsillab bo'lgunga qadar taxminan 20 daqiqa davomida pishiring.
4. Pishirgandan so'ng, go'shtni / qo'ziqorinni olib tashlang va barcha qo'shimchalar - marul, pishirilgan pomidor bilan birga arab noniga soling.

Boshqa ilhomlanishlar

Mahsulotlar bo'yicha takliflar